Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Klubb

Stay Shoreline

Landets blodigaste och glittrigaste klubb!

Säsongspremiär 20 januariKitok


Stay Shoreline är den enda klubben där du inte behöver skrika ”spela SHORELINE” till dj:n. Den spelas varje gång. Stay Shoreline startades 2014 av rockikonen Henric de la Cour och Into som en hyllning till Broder Daniels klassiska låt. Duon hade tidigare drivit den nihilistiska klubben Rock Mot Svinen i källaren på Bröderna Olsson men ville skapa något större och röjigare.

Denna gång gästas vi av ingen mindre än Kitok som slog igenom med dunder och brak med sitt landsbygdsanthem Paradise Jokkmokk i slutet av 2014. Det dröjde inte länge innan låten sålde guld, och albumet med samma namn hyllades av både kritiker och publik.

Exilnorrbottningen syntes komma från ingenstans och plöjde upp en helt ny fåra på den svenska hiphopenscenen. Men. Vi musikälskare vet ju att Magnus Ekelund, som han egentligen heter, redan var en hårt arbetande musiker innan det. Samarbeten med artister som Jakob Hellman och Mattias Alkberg gjorde Jokkmokkssonen till ett respekterat namn i indie- och undergroundkretsar i början av 10-talet. Med andra ord: från indierock till punkhop till Shoreline. Vi välkomnar Kitok till Stay Shoreline!

Stay Shoreline har blivit en av Stockholms mest omtalade klubbar med ett dansgolv där det regnar glitter, skvätter teaterblod och utbryter kaos till sjuttiotalspunk, åttiotalsgoth, nittiotalsindie, nolllnolltalselectro och tiotalstrap.

Kite, Patrik Arve, Bob Hund, Ola Salo, Dregen, Julia Frej, Quetzala Blanco, Fredrik Strage, Markus Krunegård och Hipster-Kristofer är bara några av de musikprofiler som antingen tryckt igång Shoreline på skivspelaren eller framfört den live.

”Ni andra får ursäkta men Stay Shoreline är stans bästa klubb!” skrev journalisten Jerry Boman nyligen efter kvällen då Broder Daniel-basisten Theodor Jensen var på plats för att spela låten.
Du kan inte stava dekadans utan dans. Och du kan inte säga att du upplevt Stockholms nattliv förrän du varit på Stay Shoreline!

Gatufoto: Marcus Nordensson


Med reservation för eventuella ändringar