Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Steve Mason [GBR]

Akustisk solokonsert med Beta Band-grundaren

Support: The Late Call

2016 är tydligen året då den briljante skotten Steve Mason – från The Beta Band – når sin kreativa peak som soloartist. Hans nya album Meet The Humans kommer först i veckan men har redan hunnit med att hyllas av enade kritiker som hans kanske starkaste och mest inspirerade verk till dags dato.
Den 14 april kommer han till Stockholm och välsignar Kägelbanan med en unik akustisk solokonsert. Biljetterna släpps till försäljning den 24 februari klockan 10.00.

Steve Mason har figurerat i många olika skepnader och konstellationer genom åren. Han började göra musik i slutet av förra seklet som sångare och en av grundarna av The Beta Band, han har gjort musik tillsammans med Jimmy Edgar under namnet Black Affair, solomaterial under aliaset King Biscuit Time och nu slutligen sedan 2010 har han gjort strålande musik i eget namn.

Den 26 februari släpps hans tredje album som Steve Mason, döpt till Meet The Humans. Första singeln Planet Sizes är påträngande och arg till en början med sitt hamrande piano och mörka lyrik men mjuknar sedan upp i en triumferande, oemotståndlig soldränkt refräng. Ett verk som inte bör passera någon obemärkt.

Support: The Late Call
Bakom Stockholmskvartetten The Late Call ligger låtskrivaren Johannes Mayer som debuterade 2009 med det lågmälda akustiska albumet Leaving Notes. Sedan dess har han släppt fyra album med klassiskt songwriter-material på indiebolaget Tapete, hem åt bland andra Robert Forster, Lloyd Cole och Martin Carr. Senast kom Golden, ett album som blev kritikerhyllat i flera länder och omnämndes som ett av förra årets små och stora mästerverk av Süddeutsche Zeitung. Som Steve Mason-support uppträder The Late Call solo.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.