Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Dans

Sthlm International Tap Dance Festival 2016

Show med världens främsta steppdansare

Stockholm Tap Festival, Europas största steppdansfestival, presenterar några av världens absolut största steppdansare i denna grandiosa galashow med makalös dans, svängande livemusik och rytmisk ekvilibrism!
Det är för nu sjunde året i rad, som höjdpunkt på den årliga festivalen, dags för STF Professional Showcase Gala och vi följer upp förra årets succé med en än mer häpnadsväckande föreställning! Varmt välkomna!

Skaran av artister kommer från fem olika länder och innehåller en vinnare av Emmy Award, flera vinnare av Bessie Award, en MacArthur Foundation Fellow, flera vinnare av Princess Grace Foundation Award och flera tidigare medlemmar i Cirque du Soleil och STOMP.
Michelle Dorrance (USA), Sarah Petronio (FRA), Jason Samuels Smith (USA), Kazunori Kumagai (JPN), Nicholas Young (USA), Roxane Butterfly (ESP/FRA), Joseph Wiggan (USA), Michela Marino Lerman (USA), Sebastian Weber (GER), Mark Mendonca (USA), Josette Wiggan-Freund (USA).

Stepp är det första uttrycksmedlet i den Afro-Amerikanska kulturen som jazz, swing, funk och hip hop härstammar ifrån, och det gäller både dansen och musiken. Stepp är både audiellt och visuellt, och i USA har stepp officiell status som en egen konstorm. Man dansar för att skapa musik, och det kan vara vilken stil/genré som helst. Inom steppvärlden ser man tex oftast steppdansaren som en del av bandet med steppskorna som sitt instrument. Miles Davis nämner i sin biografi faktiskt steppare när talar om vilka jazzmusiker som inspirerat honom mest.

Föreställningen är en del av Stockholm Tap Festival 2016 som pågår 24-29 mars, med workshops, jam sessions och battles. En av världens största steppdansfestivaler med deltagare från över 30 länder. Läs mer på: www.StockholmTapFestival.blogspot.com