Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Dans

Stockholm International Tap Dance Festival

Show med världens främsta steppdansare

Stockholm Tap Festival, Europas största steppdansfestival, presenterar några av världens mest erkända steppdansare i denna grandiosa galashow med makalös dans, svängande livemusik och rytmisk ekvilibrism!
Det är för nu sjätte året i rad, som höjdpunkt på den årliga festivalen, dags för STF Professional Showcase Gala och vi följer upp förra årets succé med en än mer häpnadsväckande föreställning! Varmt välkomna!

Stepp är det första uttrycksmedlet i den afro-amerikanska kulturen som jazz, swing, funk och hip hop härstammar ifrån, och det gäller både dansen och musiken. Stepp är både audiellt och visuellt, och i USA har stepp officiell status som en egen konstorm. Man dansar för att skapa musik, och det kan vara vilken stil/genre som helst. Inom steppvärlden ser man tex oftast steppdansaren som en del av bandet med steppskorna som sitt instrument. Miles Davis nämner i sin biografi faktiskt steppare när talar om vilka jazzmusiker som inspirerat honom mest!