Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert / Samtal / Teater

Stockholm minns Joe Hill

Hedra 100-årsminnet med författarsamtal, musik och teater

Kom och hedra den sjungande arbetarkämpen Joe Hill med författarsamtal, musik och teater med bl.a. Göran Greider och Jan-Ewert Stömbäck, Teater Slávas föreställning Sweet by and by, konsert med Jan Hammarlund, Pierre Ström och Tunnelbaneorkestern. I år det är 100 år sedan han avrättades.

Joe Hill är en av de största symbolerna för facklig kamp och för människovärde. Han är dessutom en låtskrivare som har influerat Woody Guthrie, Pete Seeger och Bob Dylan.

Författarsamtal: ”Vem minns Joe Hill?”
Göran Greider, chefredaktör och författare. Jan-Ewert Strömbäck, journalist och författare. Alar Kuutmann, samtalsledare.

Teater Slávas Daniel Rudholm ger den poetiskt visuella enmansföreställningen Sweet by and by – en personlig historia, i samarbete med Pig Iron Theatre Company, Philadelphia (USA).

Jan Hammarlund, verksam som politisk sångare sedan 1972, har under våren varit på turné i USA med The Joe Hill Road Show.

Pierre Ström, sångare, spelade med i Riksteaterns uppsättning av Mannen som aldrig dog som turnerade  i hela Sverige 1979-80, med anledning av att det 1979 var 100 år sedan Joe Hill föddes.

Tunnelbaneorkestern, bildades som en reaktion mot Sverigedemokraternas kampanj mot det organiserade tiggeriet. Ett samarbete mellan rumänska gatumusiker och svenska folkmusiker. Orkestern gästas av Frida Herchenröther från Tikkle Me.

Preliminärt tidsprogram

17.30 Dörrarna öppnar med bokbord, baren öppen..

18.30 Författarsamtal med Göran Greider och Jan-Ewert Strömbäck. Greiders nyutkomna bok, Städerna som minns Joe Hill

19:15 Pierre Ström

19:40 Bensträckare, baren öppen.

19:50 Enmansföreställningen Sweet By and By med Daniel Rudholm, Teater Slava & Pig Iron Theatre Company.

21:15 Konsert med Jan Hammarlund och Tunnelbaneorkestern med gästen Frida Herchenröther

Läs mer på Facebook >>>

 

 


Evenemanget genomförs med stöd av ABF Stockholm. Med reservation för eventuella ändringar.