Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Gå på konsert & bubbla gratis på alla ❤ dag!

Vi lovar extra kärleksfull stämning med restaurangens nya svensktillverkade och ekologiska ljusbringare.

Onsdag den 14 februari firar vi återigen alla hjärtans dag, och självklart står Södra Teatern och Mosebacke Etablissement redo med värmande inramning och gastronomiska afrodisiaka som får känslorna att spira. För alla gäster som kombinerar konsert med middag bjuder vi på ett glas bubbel innan maten.

I oktober förra året gick Mosebacke Etablissement med i U&We-initiativet Hållbara Restauranger. Nu har utbildningen avslutats – men arbetet har bara börjat.

I januari bytte restaurangen ut värmeljus och snittblommor mot mer hållbara alternativ. Svensktillverkade och ekologiska ljusbringare ger nu värme och stämning, i stället för värmeljusen som kan innehålla palmolja och paraffin.

På borden i restaurangen och hängandes från taket i Cornelisrummet finns nu sticklingar av murgröna, monstera och elefantöra – i stället för snittblommor.

– Målet är att aldrig behöva köpa värmeljus och växter till restaurangen igen. Det är så skönt att kunna gå från paraffin. Det är mysfaktor utan skam, säger Fredrik Bergman, restaurangchef.

Läs mer om Mosebackes hållbara arbete här.