Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Klubb

STUBBORN HEART SOUL CLUB

60s Rhythm & Soul Club – Gäst-DJ Dave Moore

A man with a mission. The mission is soul music. The man is DAVE MOORE!

Den 18 mars gästar Dave Moore DJ-båset på Stubborn Heart Soul Club. I sin ungdom i 70-talets England hänfördes han av den svarta amerikanska musiken. Då påbörjade han inte bara sin fantastiska skivsamling utan gjorde också efterforskningar av de som skapat musiken. I flera år gav Dave Moore ut sitt fanzine There's that beat! där läsaren fick en unik inblick av soulstjärnor, musiker, låtskrivare, producenter, skivor och skivbolag från soulens 60-tal i USA.

2016 gav Dave i samarbete med Premium Publishing/Stockholm vidare ut soulbibeln The PHILLY SOUND – Philadelphia Soul Music and its R&B Roots: From Gospel & Bandstand to TSOP. Denna 690 sidor tjocka bok dokumenterar musiken i en av de städer där soulen glödde som mest under 60-talet. Boken blev en stor succé och hyllas av både recensenter och skivsamlare. Men då soul är till för att lyssnas på och dansas till så organiserar Dave sen flera år klubbarna The Benidorm International Soul Fiesta och Hitsville Rare Soul Weekender i södra Spanien. Där spelar inte bara kända DJs från hela världen, utan där uppträder även originalartisterna från 60-talet live (!).

Så med Daves imponerande skivsamling, erfarenhet och kunskap är det inte svårt att förstå att vi på Stubborn Heart är mycket stolta över att Dave Moore kommer och gästar oss på Mosebacke Etablissement!

På klubben bjuder vi alltid på det bästa från 60-talets skitiga R&B och rykande soul. Den odödliga musiken från det svarta Amerika med sin drivande bas, kraftfulla blås och sångare som fullkomligt tömmer själ och hjärta. på 60-talet erövrade afroamerikanska artister såsom The Four Tops, James Brown och Fontella Bass topplistor jorden runt.

Skivbolag som Motown, Chess eller Atlantic var riktiga hitfabriker. Flera mindre skivbolag i USA följde i deras fotspår för att hitta nästa stjärna och hitlåt. Några gjorde succé lokalt men de flesta lyckades inte trots att deras musik var fantastisk. Vi på Stubborn Heart Soul Club och våra gäst-DJs ger dessa bortglömda soulpärlor en andra chans på Mosebacke Etablissements dansgolv. Hela natten spelar vi vinylsinglar med grymt svängiga låtar som förtjänar att bli oförglömliga hits.

Glöm inte dansskorna och välkomna till ännu än fantastisk kväll med världens bästa dansmusik!!