Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Klubb

Sunkit

Sunkit fyller 20 år!

Längst bak i loppmarknadens reaback. Där hittar du skivorna som klubben Sunkit lyfter fram och polerar upp till nya hits.

För det är musiken som aldrig riktigt slog när den kom som Sunkit spelar. Eller slog och slog. Ofta handlar det om skivor som inte ens artistens mamma ville kännas vid.

Under två decennier har Burt von Bolton och Magnus ”Ny-Magnum” Nilsson spelat skivor för musikälskare av alla åldrar, kön och ursprung. Och med tiden har en helt egen musikstil vuxit fram – ”Sunkit-musik” – tillsammans med en öppen, välkomnande klubbkultur som du inte hittar någon annanstans.

Och det handlar inte om att musiken är dålig, utan att den har kvaliteter som är bortom vad som brukar anses som bra.

Nu fyller Sunkit 20 år. Jubileet firas på Kägelbanan med Burt och Ny-Magnum vid skivspelarna och Sunkit All-Stars på scenen. Bandet förstärks med ett pärlband av gästartister. Vilka som kommer? Fråga hellre om det här är något du har råd att missa.

Det här blir en kväll att minnas, en kväll att skriva hem om, en kväll att berätta om för barnbarnen. Och som barnbarnen kommer att skryta om för sina barnbarn.