Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Humor

Till häst genom Västerbotten

En bokpresentation i gränslandet mellan talbok, powerpoint och hiphop

I juni 2014 lämnar Sven Björklund och Olof Wretling Umeå (till häst) för en berättarjakt genom tre årstider i Västerbotten. Som Bröderna Grimm fast 200 år senare. Med hjälp av en sherpa från Arbetsförmedlingen Kultur (utan häst) bärgas en muntlig berättarskatt.

Boken är en reseskildring (till häst) genom sly och avfolkningsbygd där en ny bild av länet växer fram. Visste du att Åsele var först med att ha en dödsklinik och att inaveln i Västerbotten länge ansågs vara extra arbetsför? Glöm Rödluvan och Snövit – den nya tidens klassiker här, som Postiljonen från Dalkarså och Miami Vice-villan i Brände.

Sven och Olof utgör ena halvan av teaterkollektivet Klungan. Vi som är trogna fans har kunnat följa dem i Mammas nya kille (P3) och Ingen bor i skogen (SVT) etc. Olof syns även som den bortskämde rikemanssonen Bröli i tv- serien Pappas pengar, i långfilmen Jag, Kjell - Olof Feldt i rollen som Kjell-Olof. De har också satt upp ett tiotal kritikerrosade föreställningar i Umeå och runt om i landet på turné med Riksteatern och Södra teatern.

”Det hela är snudd på genialiskt faktiskt”
/Västerbottenskuriren

”Riktigt underhållande resa genom Västerbotten och våra inrotade vanföreställningar"
/Västerbottens Folkblad

"en absurd berättarskatt som nästan väcker lusten vid liv att tända brasan, samla släkten och högläsa de tokroliga skrönorna ur boken."
/Umeå Tidning