Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Tindersticks [GBR]

Mördarballader och vemod

Support: Vessel

Livet är inte alltid en klang- och jubelföreställning. Tack och lov för det. Vi behöver mörkret för att uppskatta ljuset och när vi väl befinner oss där nere är Tindersticks guiden som håller oss i handen och får oss att vilja stanna kvar ett litet tag till. Nu är de åter aktuella med nytt album som kommer i januari samt med en spelning hos oss på vår Stora Scen.

Lidandet har få gånger låtit som vackert som det gör när Tindersticks svärta ger varje brustet hjärta sin egen sång; varje sång sjungs som om det är det sista andetaget som lämnar lungorna; med sista andetaget förmedlas en känsla som är välbekanta för alla som upplevt kärlekens havsgång.

Den mörka romantiken, mördarballader och vemod är intimt förknippat med Stuart A Staples och hans vapenbröder. De vandrar i samma trasiga skor som Leonard Cohen och kränger på sig Scott Walkers solkiga kostym och bär hela munderingen med stil. Klanderfritt och föredömligt.

Om det är en konst att få blixten att slå ner två gånger på samma ställe så har Tindersticks med varje album sen den självbetitlade debuten 1993 fått en handfull blixtar träffa bull's eye varje gång. Nu kommer snart blixten skina upp igen med The Waiting Room, deras nya alster som dyker upp tidigt nästa år. Av smakprovet We Are Dreamers att döma kommer det att vara ett album att hålla om och omfamnas tillbaka av. För det är så det brukar vara med Tindersticks.

Få band i världen har någonsin varit så väl lämpade för en konsertlokal som Tindersticks är för just Stora Scen. Väl mött.

 


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.