Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Konsert / Teater

Tjärdalen

Urpremiär för Sara Lidmans klassiker som musikteater

Det är två dagar innan midsommar i en fattig by i norra Västerbotten. En man har byggt en tjärdal, för att framställa tjära, som ska försörja hans skuldsatta familj. När planerna saboteras av ett illdåd sätter det igång ett händelseförlopp som skakar byn i dess grundvalar och väcker frågor om vad ett liv egentligen är värt. Tjärdalen är en uttrycksfull och våldsam berättelse om hopp, förtvivlan, skuld och ansvar.

När Sara Lidman, en av de största svenska författarna genom tiderna, debuterade med Tjärdalen 1953 blev det en av femtiotalets stora litterära händelser. Den har kallats ”århundradets debutroman” och är lika aktuell i dag. Nu får den urpremiär som musikteater i en originaluppsättning som framförs av en stor ensemble med sju kvinnliga skådespelare och tre musiker på scen.

Föreställningen är regisserad av Karin Enberg och dramatiserad av Carl Åkerlund med musik av Jonas Svennem – båda med i bandet Winhill/Losehill.

Under våren 2016 finns möjlighet att ansluta sig till bokcirkeln där man tillsammans med andra läser boken Tjärdalen. Det går bra att ansluta sig under hela våren. Läs mer på http://tjardalen.riksteatern.se/

Podavsnitt från bokcirklarna kommer ut:
Del 1 - 28 januari
Del 2 - 18 februari
Del 3 - 10 mars
Del 4 - 14 april
Del 5 - 19 maj
Del 6 - 2 juni
Del 7 - 30 juni (Besök hos Missenträsk bygdeförening)

riksteatern_logo_invert


Presenteras av Riksteatern. Med reservation för eventuella ändringar.