Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Träd, Gräs och Stenar

Svensk proggrocks giganter

Träd Gräs och Stenar bildas 1969 av Thomas Mera Gartz, Bo Anders Persson, Torbjörn Abelli och Arne Eriksson. Jakob Sjöholm ansluter 70/71. Den här versionen av bandet finns bara under drygt tre år och upplöses 1972. De ger ut fyra skivor: Träd Gräs och Stenar, Djungelns lag (Live), Rock för kropp och själ, och Mors Mors (Live). En förvånansvärt kort tid med tanke på bandets rykte och påverkan på samtida och kommande musik. Bandet återuppstår igen i mitten på 90-talet, nu utan Arne Eriksson och spelar fram till 2012. Turneér i Sverige, Skandinavien, Europa, Ryssland, USA och Japan. Bo Anders drar sig tillbaka 2008 till huset i Värmland och ersätts av Reine Fiske. Reine ligger bakom flera nyutgåvor av TGS musik och av Bo Anders musik i konstellationer före TGS bildande.

Torbjörn Abelli avlider 2010 i sviterna av borrelia. Sigge Krantz kommer in och övertar basspelet. Just när bandet får upp ny fart efter Torbjörns frånfälle, avlider Thomas Mera Gartz hastigt i en ovanlig A-streptokock infektion våren 2012. En förlamande tid följer och vi känner oss hemsökta av onda krafter, som målar tillvaron i deprimerande färger. Men så en solig och vacker höstdag dag kommer Nisse körandes på sin gamla moped med några pilsner på pakethållaren och det föds ett hopp om att det trots allt är möjligt att fortsätta göra musik.

Även fast vi är andra och tiden är en annan än 1970, så finns det en ande, en stark o levande musikalisk och mänsklig anda som vi fortsätter att förvalta på vårt sätt. Vi hoppas att vi möjligtvis återigen kan hitta en plats och ge uttryck för ett eget sätt att lyssna och närma oss ljudet och musiken, att maskinen sakta ska dra igång igen och fånga oss i musikens magi.

Idag så har maskinen följande besättning:
Reine Fiske – gitarr, Sigge Krantz - bas, Nisse Törnquist - trummor och Jakob Sjöholm - gitarr.
Alla sjunger lite dåd och då.
Hälsningar Träden (Träd Gräs och Stenar)

Support: Elias Krantz band

Elias Krantz gör instrumental musik där man bland annat kan spåra influenser från postrock, kraut och 70-talets jazzrock. Skivan Night Ice, som släpptes för ett par år sedan, mottog strålande recensioner både i Sverige och utomlands. Nu är det snart dags för en ny skiva och nya livespelningar. Elias Krantz har den här kvällen med sig ett band bestående av Shida Shahabi, William Carlstedt och Christopher Cantillo.

 

DJs: Fly Interzone

 

Besök på Facebook