Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Ulf Stureson

Nu är längtan över – Ulf tillbaka med nytt album och konsert

Den forne Traste Lindéns Kvintett-medlemmen Ulf Stureson blev legendarisk på egen hand mycket genom sitt debutalbum I overkligheten (1996). Sedan dess har det blivit totalt fyra soloplattor. Det har gått tio år sedan det senaste albumet, men nu är längtan över. Albumet kommer att heta Alfta förr och nu och släpps den 25 augusti, men redan nu släpps biljetter till Ulf Sturesons konsert på Södra Teatern den 5 november.

När Ulf Stureson den 17 mars släppte singeln Gräs och syra var det det första musikaliska livstecknet på tio år. Den 18 maj är det dags igen. Då släpper han singel nummer 2 från det kommande albumet. Singeln heter Du var mig så kär och släpps tillsammans med låten Jordeliv, som är exklusiv för singeln.

Ulf Stureson tar på sin femte platta avstamp i sin uppväxt i Alfta, en bortglömd avkrok i södra Norrlands inland. Fast för honom är det världens centrum. Det är en samling låtar om en värld, en plats och en person i förvandling. Ibland till det bättre, ibland inte. Känslan är densamma som vid debutalbumet, det är en nystart med tydligt tema, en självbiografisk tillbakablick med sikte på framtiden. Tillbaka till där det började. Bandet är från grannbyn Rengsjö, fotografen från Alfta och plattan har mestadels spelats in i en gammal nedlagd fabrik vid Ljusnans strand utanför Bollnäs och är producerat av Ulf själv.


Presenteras i samarbete med United Stage. Med reservation för eventuella ändringar.