Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Vanbot

Release av nya albumet

Efter ett raderat album och en omstart är Vanbot tillbaka med nya albumet Perfect Storm, men redan under våren har vi kunnat höra smakprov från det kommande albumet i form av singlarna Trooper och Seven, som uppmärksammats i stora internationella medier som Interview Magazine, The Guardian och MTV.

Vanbot (Ester Ideskog) släppte sitt självbetitlade album 2011, följt av flera singlar under 2012 och 2013. Låtarna prisades internationellt, men sedan har det varit tyst från Vanbot.

“Planen var att släppa nytt album hösten 2013, men det ställdes in i sista stund. Albumet var nästan klart när jag fick kalla fötter, någonting fattades. Jag hade ett breakdown, tog tio steg tillbaka och började om från scratch. Omstarten blev en utmaning att gå utanför mina ramar och jag hittade något nytt att bygga på. Det var den perfekta stormen.”

På det nya albumet kombineras poppiga melodier med skeva syntar, euforiska sång och suggestiva beats i produktioner och mixar signerade Johannes Berglund (The Knife, Jenny Wilson). På vissa spår märks dessutom, vid sidan av Ester Ideskog, medkompositörer som Jan Kask (Say Lou Lou, Tove Styrke) och Adam Olenius (Shout Out Louds). Låtarna hittar spänning i kontrasterna och Vanbot har fått ett mörkare stråk i sitt sound.