Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Performance

Wear it like a crown

Cirkus Cirkör firar 20 år

Cirkus Cirkör fyller 20 år 2015. Södra Teatern vill fira Cirkus Cirkör genom att återigen presentera megasuccén Wear it like a crown, som denna gång dessutom kommer att kunna slå rekordet och bli Södra Teaterns allra mest spelade föreställning någonsin.

Cirkus Cirkör går nu in i en nionde spelperiod med 20 nya föreställningar av Wear it like a crown på Södra teatern i Stockholm. Gästspelet pågår 2-27 september 2015. Över 30 000 personer har redan sett den på Södra teatern och föreställningen har spelats 420 gånger för 177 000 personer i Europa och USA sedan premiären i april 2010. Detta gör den till tveklöst en av Cirkus Cirkörs och Södra teaterns största publiksuccéer.

I denna tragikomiska och absurda föreställning utforskas kaos och ordning och hur risker förvandlas till möjligheter. Det handlar om att välja att bära våra misslyckanden, rädslor och tillkortakommanden som en krona. Och att putsa den och bära den med stolthet. Wear it like a crown är regisserad av Tilde Björfors. Musiken i föreställningen är komponerad av Rebekka Karijord och titeln Wear it like a crown är hämtad från hennes album The noble art of letting go.

I ett snurrande scenrum rör sig cirkusartisterna genom en värld av illusioner, skuggspel, knivkastning, akrobatik, jonglering och dramatik. Sex udda karaktärer, som alla känner sig ensammast på jorden, brottandes med varsitt dilemma. De har var och en sitt eget sätt att försöka nå fram till varandra, bl.a. genom pingisbollar och sugproppar. I Wear it like a crown fortsätter regissören och cirkusdirektören Tilde Björfors att undersöka livets stora frågor i förhållande till cirkusens värld. Den här föreställningen är skapad i ett försök att förstå den kaosartade ordning som råder i höger hjärnhalva.

Wear it like a crown är en del av Tilde Björfors nu slutredovisade forskningsarbete vid Dans och Cirkushögskolan där hon undersökte möjligheter och risker i forskningsprojektet ”Nycirkus som gränsöverskridare i konst och samhälle”.

Ensemble:

Henrik Agger – Wizard of Wonder
Louise Bjurholm – Miraculous and Spectacular
David Eriksson – Marvel of the Century
Jesper Nikolajeff – Nerves of Steel
Fouzia "Fofo" Rakez – Wild, Weird and Wonderful
Manda Rydman  – Mistress of Mayhem

 

Pressröster:

"Cirkus Cirkör får upp Storans publik i brygga med Wear it like a Crown." /GT

"Cirkus med magi och hjärta" / DN

"Att se Cirkus Cirkör för första gången är som en uppenbarelse" / Sydsvenskan

"En hisnande cirkusupplevelse" / SvD

"... är av högsta klass och som publik vacklar man ut med ett Wow! på läpparna." /PT

 


Presenteras i samarbete med Cirkus Cirkör. Med reservation för eventuella ändringar.

 

Besök hemsida