Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Winhill/Losehill

Albumaktuell Umeågrupp

Gäster: Maia Hirasawa + Marlene

DJ:s Zaiboglich + Marlene + Tomas Nordmark

Den 4 februari släpper Winhill/Losehill nya albumet Trouble Will Snowball, uppföljaren till publik- och kritikerhyllade Swing of Sorrow och i slutet av februari tar bandet med sig den nya skivan och beger sig ut på vägarna. Winhill/Losehill kommer till Göteborg, Stockholm, Lund, Uppsala och Umeå.

"Det är fruktansvärt bra. En fantastisk debut." - Niklas Wahllöf, Dagens Nyheter

"Swing of Sorrow är en sällsynt vacker skildring av det som är starkast av allt men samtidigt så skört att det på en sekund kan vara försvunnet."  - Kristin Lundell, Svenska Dagbladet

I våras gjorde bandet en bejublad konsert på Dramaten där de framförde musik från debutalbumet tillsammans med nya låtar. Gaffa gav den utsålda konserten högsta betyg och kallade den "en utomkroppslig närmast religiöst storslagen upplevelse".

Sedan debuten har bandet samarbetat med Göteborgs Symfoniker ochNorrlandsoperans Symfoniorkester, vilket haft stor inverkan på de klanger och sound som hörs i de nya låtarna. "Vi har verkligen fått möjlighet att utveckla och skapa efter våra musikaliska visioner på den här skivan", säger Henrik Nybom, trummis och musikalisk arrangör i bandet.

I höstas släpptes singeln Working on the side från Trouble Will Snowball och dessförinnan låten Aifos som SVT PSL stämplade "Bäst Just Nu".

"Aifos känns som en brygga från förra skivan, en given fortsättning", berättade Jonas Svennem, sångare och låtskrivare, i samband med släppet. Trouble Will Snowballär som tio olika filmer. Det finns en dramatik och ett berättande både i musiken och texterna som kan kännas väldigt filmisk.”

Läs om Winhill/Losehill i DN.

 


Presenteras i samarbete med Live Nation. Med reservation för eventuella ändringar.