Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Zuhal Olcay [TUR] – Femineast Festival 2017

Turkiets mest kända skådespelare och sångerska

Zuhal Olcay är en av Turkiets mest kända skådespelare och sångerska. Hon började som skådespelare och blev känd med filmer som Amansız Yol, Kurşun Ata Ata Biter, Bir Avuç Gökyüzü, Halkalı Köle och Dünden Sonra Yarından Önce.

1989 startade hon en framgångsrik sångkarriär. Hennes musik har fina melodier och är lättsmält med viss inspiration av bland annat jazz.


Oförglömliga konserter som riktar strålkastarljuset mot kvinnliga röster från Mellanöstern. Röster som inte hörs, som inte får göra sig hörda. Röster som motarbetas för att de kan erövra världen och störta strukturer.  FeminEast lyfter fram starka kvinnor som genom sina röster och sitt artisteri verkar för sina medmänniskor. En unik artistkavalkad som sprider energi och styrka, intryck som lämnar avtryck. I december bjuder FeminEast på enastående konserter med allt från klassisk arabisk och persisk musik till träffsäker jazz, livliga klubbkvällar och hip hop.

Beyond Boundaries – Femineast festival 2017

FEMINEAST URBAN NIGHT

Aynur Dogan [TUR] – Femineast Festival 2017

Sepideh [IRA] – Femineast Festival 2017

Presenteras av Riksteatern i samarbete med Turkisk-Svenska Riksteaterföreningen. Med reservation för eventuella ändringar.

riksteatern_logo_invert