sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Samtal

LÅT LIVE LEVA 2022

Upplev festivalen fysiskt på plats eller köp ett digitalt festivalpass

Upplev Låt Live Leva fysiskt på plats eller köp ett digitalt festivalpass för att följa hela festivalen online och hoppa mellan scener över hela landet från ditt vardagsrum. På Södra Teatern 17 mars.

VAD ÄR LÅT LIVE LEVA?

Låt Live Leva var den första digitala festivalen under pandemin och startades som ett initiativ för att stötta livebranschen under en tid då restriktioner begränsade levande musik med publik. Initiativet prisades bland annat på Manifestgalan i kategorin ”Årets live” och har samlat in över 1 miljon kronor i stöd till artister och musiker under pandemin. Den 17 mars  återkommer nu Låt Live Leva som den första hybridfestivalen efter att restriktionerna lyfts.

VAD HÄNDER DEN 17 MARS?

Dagen kör vi från Kristallen på Södra Teatern, den kallar vi “Seminarium” och kan följas på plats eller digitalt. Vi startar med en livesänd version av Tomas Andersson Wijs podcast Hundåren, i vilken Svensk Lives verksamhetssamordnare Joppe Pihlgren intervjuas om de ”hundår” branschen genomgått under de gångna två åren. Hundåren kommer följas av panelsamtal, föreläsning och case under ledning av musikjournalisten Jan Gradvall.

På kvällen öppnar vi upp festivalscenerna i Stockholm, Malmö, Umeå, Göteborg och en helt digital scen från Borlänge. Såväl seminarium som framträdanden kommer att kunna upplevas på plats och digitalt från valfri plats, något som utraderar fysiska avstånd och möjliggör deltagande för en bredare publik.

PROGRAM SEMINARIUM
SÖDRA TEATERN, STOCKHOLM

12:00  – Hundåren live
Podcasten Hundåren spelas in live med Tomas Andersson Wij & Joppe Pihlgren

13:00 – Framtidspanelen
Ett samtal med VD:ar från svenska livebolag om vart livebranschen är på väg.
Moderator: Jan Gradvall
Medverkande: Hilda Sandgren (MTA), Mattias Behrer (Live Nation), Henrik Berndtson (All Things Live)

13:30 – Case
Ett case från en av de mest uppskattade digitala spelningarna som gjordes under pandemin. Hur startade idén, hur utfördes den, hur blev resultatet? Vad tror de medverkande om liknande case i framtiden?
Moderator: Jan Gradvall

14:00 – Metaverse 
Föreläsning med Emma Ridderstål (Warpin)

14:30 – Varför pratar alla om NFT?
Ett samtal om NFT. Vad är det? Hur startade det? Vad innebär det för livebranschen?
Moderator: Jan Gradvall
Medverkande: Amteist Azordegan, Emil Angervall (Corite)