sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Adna och Maple & Rye

ADNA:

Den göteborgsfödda men numera berlin-baserade artisten Adna slog ned med kraft när hon i 2014 släppte sitt omtalade debutalbumet “Night”, ett album som fick hyllningsrop av press både i Sverige och utomlands. Adna har jämförts med storheter som Bon Iver och Daughter, fina referenser men Adna står för något helt eget, hennes hjärtevärmande textförfattning och majestätiska sångröst får oss lyssnare att vilja försvinna i ett universum signerat hennes melankoliska och mörka pop. Adna har en katalog som genererat över 50 miljoner streams; tre hyllade album, flertalet turneér i länder som Tyskland, Sverige, Norge, Storbritannien och Frankrike och släppte under september 2021 det efterlängtade nya albumet ”Black Water”.

Adna tar med oss lyssnare in på djupet rejält, detta i kombination med hennes ljuvliga vokal och briljanta textförfattning så bevisar hon återigen att hon är en av Sveriges mest intressanta soloartister just nu. Adna sätter av på en Europaturné till våren 2022, där hon bland annat spelar co-headline shows under flera datum i Sverige med indie-popbandet Maple & Rye.

MAPLE & RYE:

Maple & Rye har alltid haft en vision att hålla musiken och upplevelsen autentisk, både för sig själva och för sina fans. Vokalharmonier och kraftfulla melodier blandas med bombastiska trummor, dansanta rytmer och stora refränger, parallellt med en sprödhet och innerlighet. Det är musik som växlar från lekfullhet till intimitet och emotion. Maple & Rye hämtar sin musikaliska inspiration från ett brett spektrum av influenser från blues och funk till rock och folk-pop, även om den viktigaste inspirationen kommer från medlemmarnas egna känsloliv. Bandet är baserat i Göteborg och består av Leo Lönnroth, Gustav Rybo-Molin, Milton Lönnroth och Henrik Bielsten.

Den konstnärliga kärnan beror till stor del på det faktum att alla medlemmar i gruppen är kompositörer, textförfattare och sångare – bandets två starka leadsångare stöds av de andra medlemmarna och fokus läggs på noggrant och känsligt berättande. Indiefolkkvartetten Maple & Rye släppte förra året sitt efterlängtade och under många år ofta efterfrågade debutalbum ‘For Everything’ via Icons Creating Evil Art. Ett album sprunget ur berättelser som behöver berättas, böcker som ska läsas, kärleksförhållanden som måste brytas, sorg över total ensamhet, död, platser som bandets medlemmar aldrig besökt och människor de älskar.

En lång process av motgångar och hinder men samtidigt en resa fylld med glädje och kärlek. Maple & Rye har haft en sprängfyllt år med livespelningar under 2021 med gig på Rockoff Festivalen på Åland, turné i Norge och Tyskland och ett flertal slutsålda gig i Stockholm och Göteborg. Under 2022 laddar bandet upp för vårturné med Adna med massor av ny musik.