sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Abramis Brama & Hellsingland Underground

Gemensam helkväll på Södran

Abramis Brama och Hellsingland Underground – två band med liknande rötter i den svenska rockmyllan, fastän med olika uttryck, och ett kamratskap som bestått under många år.

Nu när båda banden släpper skivor i strid ström via samma skivbolag under Sound Pollutions flagg, vad vore inte smartare och trevligare än att bjuda in till en musikalisk helkväll och en gemensam konsert i huvudstaden på Södra Teaterns Stora Scen, lördagen den 9 november?! Det krävdes inte många minuters funderande bandmedlemmarna emellan för att utbrista ”JA” i en skål!

Hellsingland Underground gör sin första Stockholmsspelning på tre år, och är höggradigt skivaktuella med rykande färska, femte albumet ”A Hundred Years Is Nothing”, där deras tidigare folk- och bluesinfluenser hörs men plats också lämnas för andra intryck från grupper som Pink Floyd, Queen och The Doors. Resultatet är deras starkaste platta någonsin!

Abramis Brama släppte 2018 sin sjunde studioskiva ”Tusen År” och har sedan dess bland annat öppnat för Electric Boys och Tiamat inom Södra Teaterns dörrar, men står nu också för första gången på Stora Scen och bjuder in till en kavalkad av (sittande) fotstampsframkallande sväng. Till kvällen kommer också ett nytryck av sagda skiva finnas till försäljning.

Hemsida Hellsingland UndergroundBesök på Facebook

Hemsida Abramis BramaBesök på Facebook