Agnes Obel växte upp i Danmark med en musikalisk multibegåvning till mamma och en pappa som samlade exotiska instrument från världens alla hörn. Med uppmuntran av sina föräldrar startade således musikintresset tidigt hos Agnes från det att hon började spela piano vid sex års ålder har utvecklingen bara fortsatt rakt uppåt. Det finns absolut inget som tyder på stagnation i framtiden heller, det är snarare tvärtom.

Obels musikaliska influenser har varierat genom åren men går att härleda till den svenska jazzpianisten Jan JohanssonPJ Harvey, Claude Debussy, Joni Mitchell och Roy Orbison. En spännande mix som varit med och format en spännande artist.

Hennes debut från 2010, Philharmonics, sålde 5 x platina i Danmark, platina i Belgien och Frankrike, guld i Holland och resulterade i flertalet välförtjänta utmärkelser och fick idel lovord även av svensk press. Uppföljaren Aventin från 2013 gjorde ingen besviken och fick bland annat 6/6 i tidningen Gaffa och 10/10 i Hymn

På den internationella spelplanen är Agnes Obel redan ett stort namn som streamar flera miljoner lyssningar. Nu är det dags för Sverige att rycka sig i kragen och visa uppskattning, för här har vi en artist som inte längre går att hålla hemlig för majoriteten. Ta chansen att se hennes Sverigedebut på intima Kägelbanan i höst, för det är bara en tidsfråga innan det enbart kommer att vara de stora scenerna som gäller för Obel.

kk_liten


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.