sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Anderson East [USA]

Ny chans att se det unga stjärnskottet på Södran!

Efter en slutsåld spelning på Södra Teatern i januari kommer nu Anderson East tillbaka för att ge alla fans en ny chans. Den 8 juni besöker har Kägelbanan igen!

Anderson East rullade in några heta sommardagar i augusti 2016 med sitt 8-manna soulband. Trots att han var helt ny artist gick publiken man ur huse för att se det unga stjärnskottet. Att se Anderson East på en scen är närmast att likna med en uppenbarelse. Tänk er en mix av Joe Cocker och Tom Waits med Mike Jaggers energi, uppvuxen i den djupaste södern och med ett ungt, urgroovigt Southern Soul-band, pumpa ut sånger som alla låter som tidlösa Southern Soul klassiker! Det är oemotståndligt och helt fantastiskt.

Ed Sheeran-skrivna singeln All On My Mind släpptes i september och färska albumet Encore släppdes i januari 2018. I samband med det kom Anderson till Södra Teatern för en exklusiv konsert i januari. Den 8 juni besöker har Kägelbanan igen!

Po Tidholm recenserade den utsålda konserten på Capitol i Stockholm 2016 för DN med orden:

“Han (Anderson East) har ett pojkaktigt sätt men en mogen röst och ett band som nog är det bästa jag hört på väldigt länge. De är åtta personer på den lilla scenen, men ingen gör någonting i onödan och arrangemangen är fulla av luft och lätthet, det är motståndslöst men samtidigt laddat. Man förstår knappt hur det går till, bitvis är deras tolkningar av gammal amerikansk rhythm & blues och soul helt i nivå med de klassiska inspelningarna från Famestudion i Alabama som de modellerat hela sitt uttryck utifrån.”


Presenteras i samarbete med Rootsy. Med reservation för eventuella ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.