sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Anna Stadling

American tunes for christmas & andra vintersånger

Anna Stadling är för tredje gången åter tillbaka med sina bejublade julkonserter, (tidigare turnéer gick 2016 och 2017) som är mer americana än bjällerklang, mer Nashville än Skara.

– Vi har fått mersmak helt klart. Skivan blev, till min stora glädje, väldigt fint mottagen både i press, publikt och i radio. Det är häftigt att få skapa något alldeles eget, något som inte alls spelar på det klassiska jultingeltanglet. Främst har julkonserterna nästan kommit att handla om ett slags fredsbudskap men också om att julen är så olika för oss alla. Rent historiskt finns det låtar här som är präglade av, och skrivna under svåra perioder. Det känns inte svårt att koppla dem till hur det ser ut i världen idag. Det måste finnas plats för något mer än paket och glitter (även om det också är en del av julen). Dessa vackra melodier med texter om utanförskap och ensamhet men också om gemenskap och värme – det är julen för mig och något vi vill lyfta fram, i harmoni med den varma, akustiska ljudbilden!

I år bjuder Anna och bandet publiken både på låtar från den hyllade ”American Tunes For Christmas”, men också andra vintersånger på svenska! På flera av orterna dyker också spännande gäster upp: lokala körsångare, gamla vapendragare eller nya samarbeten.

Varmt välkomna till en jordnära och stämningsfull jul, en bra bit från tingeltangel och glitter. Till en konsert med vackra melodier och texter. Fulla av värme, närhet och mycket stämsång!

Gäster

STINA WOLLTER
SOPHIE ZELMANI

TINA AHLIN
SANNA NIELSEN