sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor

Anthony Jeselnik: Funny Games [USA]

Komiker utan gränser redo att provocera

Amerikanske komikern Anthony Jeselnik har kallats briljant och han skämtar om ämnen som andra komiker inte skulle ta i med tång. Han får publiken att skratta åt saker man inte trodde var möjligt. Det är ingen slump att hans första egna TV-show på Comedy Central hette ”The Jeselnik Offensive”.

Torsdag den 30 augusti står han på Södra Teaterns scen – redo att provocera.

Under sin mer än 15 år långa ståupp-karriär har Anthony Jeselnik lyckats tänja på gränserna vad det är okej att skämta om – från cancer till massmördare – och fått både stön och skratt på vägen.

– Om det finns något ämne du tycker att man inte borde skämta om, så kan jag få ut minst två skämt om det, säger Anthony Jeselnik.

Men Jeselnik är inte ute för att chocka fram en reaktion bara genom att ta upp obekväma ämnen – han levererar poängen med perfekt tajming och skämten landar aldrig där du förväntat dig. Han överraskar ofta med en punchline som är långt mörkare än någon kunde ha föreställt sig.

Jeselnik har skrivit och medverkat i flera roasts på Comedy Central, bland andra roastningarna av Donald Trump, Charlie Sheen och Roseanne Barr. Han var den förste ståupparen som uppträdde på ”Late Night with Jimmy Fallon” och har också skrivit för showen. 2008 hamnade han på Varietys lista ”10 Comics to Watch” och året efter på Comedy Centrals ”Hot Comics”. 2015 var han värd för ”Last Comic Standing”. Förra året turnerade han på klubbar i USA med Chris Rocks Total Blackout tour.


Presenteras i samarbete med Shownight. Med reservation för ändringar.

Besök på Facebook