sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb / Konsert

Åre Sessions Pre-Party

Madi Banja, Clara Mae, GRANT, Dead Vibrations och Philip Emilio [NO]

Som en del i uppladdningen inför Åre Sessions 2018 bjuder vi den 22 mars in till säsongens tredje Pre-Party! Efter två fantastiska förfestkvällar i Åre är det denna gång Stockholms tur. Nästa torsdag ställer vi till med en liten mini-festival på Kägelbanan i Stockholm. På scenen väntar inga mindre än fem akter – Madi Banja, Clara Mae, GRANT, Dead Vibrations och Philip Emilio [NO]. En fullmatad kväll med några av Nordens just nu mest spännande namn.

OSA för fri entré. Först till kvarn gäller.

Madi Banja
Kombinationen av klubbiga beats, melodiös rap, en unik sångröst och drabbande textrader har gjort Madi Banja till ett fenomen redan innan han har släppt sitt första album. Med 2015 års debutsingel “Inga problem” och den efterföljande EP:n “Det var inte med meningen” blev han en ett av landets mest omtalade genombrott och nominerades både till två P3 Guld och en Grammis. Därefter har han fortsatt dela med sig av hits och spännande samarbeten. Efter att ha gästat vapendragaren Lorentz Skandinavienturné hela hösten släppte Madi Banja singeln ”Ljuset i tunneln” feat. Lorentz i början av året. På torsdag gör han sitt första framträdande i Stockholm på länge.

Clara Mae
En av årets mest hypade nya talanger heter Clara Mae. Med en bakgrund i jazzstudier tog hennes låtskrivande fart i ung ålder och kort efter att hon flyttat till Stockholm skrev hon låten “Taped Up Heart”, som släpptes med KREAM på Big Beat Atlantic Records. Låten har i detta nu streamats över 90 miljoner gånger (!) och visar prov på en enorm stjärnpotential – både som artist och låtskrivare. I somras signade Clara Mae med Atlantic Records US och släppte i slutet av året singeln “I’m Not Her”, vars musikvideo premiärspelades tillsammmans med en exklusiv intervju på Billboard. Clara Mae är nu aktuell med singeln “I Forgot” som släpptes i fredags och framträdandet i Stockholm blir ett av hennes första som Clara Mae.

GRANT
GRANT är en Sveriges mest spännande nya artister. Caroline Cederlöf, som är hennes riktiga namn, debuterade under hösten 2017 med den oerhört starka och personliga låten ”Waterline”. I skrivande stund har låten streamats snudd på en miljon gånger – en låt som bara växer och växer och hittar nya lyssnare hela tiden. Med sin fantastiska röst och ett brittiskt touch i sound och produktion släpper denna 23-åring sitt debutalbum i vår. För bara några veckor sedan gjorde hon sina första spelningar utanför Sverige på den norska festivalen by:Larm och den 22 mars får vi se henne på Kägelbanan i Stockholm.

Dead Vibrations
Sedan de startade i april 2015 har Dead Vibrations utvecklat ett sound som korsar gränserna mellan shoegaze, neo-psykadelia och rock’n’roll. Med dånande trummor, distad bas och ångestfyllda gitarrer tar bandet det klassiska reverb-dränkta soundet till en helt ny dimension. Dead Vibrations har inte varit sena med att lämna sina spår. Deras första singel och video till “Reflections” bidrog omedelbart till att bandet starkt uppmärksammades internationellt, och ledde till skivkontrakt hos det New York-baserade bolaget “Echo Drug Recordings”.

Philip Emilio [NO]
Med rötterna i det omtalade B.A.W.S-kollektivet och numera en av talangerna i Nora Collective är Philip Emilio en av vårt grannlands mest spännande hiphop/R&B-röster. Med hitlåtar som “Følsom” (med Vinz & Unge Ferrari), “Pelikaner” (med Arif) och “Skamløs” har Philip Emilio gett prov på sitt meliodösa och nyskapande sound. Med flertalet utmärkelser, kritikerrosade liveframträdande och en ständigt växande fanskara är Philip Emilio ett namn som i framtiden kommer göra avtryck långt utanför Norges gränser.


Bakom Åre Sessions står, förutom Luger, ett kreativt kollektiv av partners, lokala aktörer och eldsjälar, som tillsammans med oss har ritat ut ramarna för denna helt nya festival. Norrlands Guld Ljus Alkoholfri möjliggör Åre Sessions genom ett inspirerande samarbete som fördjupats år efter år. Åre Sessions 2018 går av stapeln den 27-28 april runtom i centrala Åre. Festivalen kommer göra nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i byn – från platser i själva skidbacken till den stora arenan på Holiday Club. Den fullständiga lineupen kommer innehålla ett tjugotal namn, klubbar och DJ:s med fokus på den nordiska musikscenens just nu främsta namn. Utöver musik innehåller festivalen även andra aktiviteter såsom toppturer, freeride sessions och yoga.

ÅRE SESSIONS:
Hemsida: www.aresessions.se
Facebook: facebook.com/aresessions
Instagram: instagram.com/aresessions

#aresessions