sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Övrigt

Gästspel: Årets Kock 2017 på Mosebacke

Exklusiv middag med Johan Backéus

Torsdagen den 25 oktober bjuder Södra Teatern, i samarbete med Spendrups och Årets Kock, in till en kväll signerad Johan Backéus, Årets Kock 2017.

Tillsammans med Mosebacke Etablissements kökschef Håkan Hederstedt har Johan Backéus satt samman en exklusiv meny bestående av sex mellanrätter inspirerad av Mosebacke Etablissements vegetariska comfort food.

Kvällen den 25 oktober inleds med bubbel i Champagnebaren, Södra Teaterns högst belägna festlokal, där Johan Backéus presenterar menyn som sedan serveras med särskilt utvalda drycker i restaurangen Mosebacke Etablissement.

Johan Backéus har erfarenhet från restauranger som Aveqia, Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux i Stockholm. Totalt har Johan ställt upp i Årets Kock sex gånger och förutom segern i Årets Kock 2017 kom han till semifinal 2012, tog silver 2013, var i final 2014 och tog silver 2016.

En klassisk Backéusrätt är en tallrik där det är tydligt vad man äter, man ska både kunna se och känna vad det är för råvaror som står i fokus. Kort och gott: en fänkål ska smaka fänkål. Ofta jobbar Johan med råvaran i olika former och texturer i en och samma rätt, som puré, chips, fermentera, sylta och så vidare.


Presenteras i samarbete med Spendrups och Årets Kock

Spendrups och Årets Kock