sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Samtal

Augustpriset 2019

De nominerade är…

Blir det rafflande reportage eller eftertänksamma essäer? Djärva debutanter eller folkkära favoriter? Kom till Södra Teatern och var med när årets nomineringar till Augustpriset tillkännages!

Den 21 oktober får vi äntligen veta vilka böcker som har chans att tilldelas 2019 års Augustpris. Efter tillkännagivandet blir det spännande samtal på scen när Yukiko Duke intervjuar de nominerade författarna.

Dörrarna öppnas klockan 17.00 då vi också bjuder på ett glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ. Efter scenprogrammet är det mingel och författarsignering i Kristallen.

De nominerade böckerna kommer att finnas till försäljning. Augustpriset är den svenska litteraturens mest prestigefyllda pris och delas ut i kategorierna Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok. I varje kategori nomineras sex stycken böcker, utgivna under det senaste året. Under kvällen kommer dessutom de sex nominerade i Lilla Augustpriset att avslöjas, Sveriges största litterära pristävling för unga.