sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb

Autechre [GBR]

En av den elektroniska musikens mest intressanta akter

Support: Russell Haswell + Andy Maddocks

En av den elektroniska musikens mest intressanta akter, den brittiska duon Autechre, återvänder till Sverige för ett exklusivt framträdande den 16 november på Kägelbanan i Stockholm med nya albumet elseq 1-5 i ryggen.

Autechre bildades redan 1987 av Rob Brown och Sean Booth och signade snabbt till den då relativt nya labeln Warp Records – som sedan dess fungerat som bandets hem genom hela karriären, likväl som en av de mest hyllade etiketterna inom elektronisk musik. Efter några mindre släpp kom Autechres första riktiga album Incunabula 1993 – och albumet tog sig genast upp på toppen av den brittiska indielistan. Men det var bara starten, sedan dess har bandet hunnit släppa ytterligare 12 album, en mängd EP-skivor och liveinspelningar, samtidigt som de oavbrutet experimenterat och förändrat sig själva och sin musik. Med rötter i bland annat graffiti, ravekultur, techno, house och electro, har Autechre skapat sig ett eget sound, och varit en av den elektroniska musikens mest spännande och kritikerrosade akter.

I mitten av maj släppte Autechre oväntat sitt tolfte studioalbum elseq 1-5, ett nästan fyra timmar lång album i fem delar där Rob Brown och Sean Booth återigen visar på varför de är  en av de mest nydanande akterna inom sin genre. Den 16 november står de på Kägelbanans scen och med sin legendariska liveshow blir det definitivt en kväll att minnas. Observera: konserten kommer framföras i totalt mörker – “the Autechre live experience is a classically pitch-dark mind-warping audio affair.”


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.