sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Billie Eilish [USA]

Hyllad singer-songwriter åter till Sverige.

Konserten är flyttad. Ny lokal är Arenan, Stockholm. Köpt biljett gäller.

Tiden då den mest populära musiken av nödvändighet också var den mest maximalistiska och refrängstarka är över. Lättuggad pop har väl fortfarande sin plats, men det är inte längre den tvingande formeln för att nå toppen av listorna. Blott 17-åriga (!) amerikanskan Bille Eilish är ett typexempel på hur ett solitt egensinne och en tydlig konstnärlig vision kan räcka för att med små medel förflytta sig från studion i sovrummet till de stora scenerna. Efter två hyllade Sverigeframträdanden har vi nu glädjen att åter välkomna Billie Eilish till svensk mark – den 15 februari spelar hon nämligen på Kägelbanan på Södra Teatern i Stockholm.

Berättelsen om hur hennes framgångssaga gick till är nästan löjeväckande samtida. År 2016 lade då 15-åriga Eilish upp låten Ocean Eyes, skriven med brodern Finneas, på SoundCloud. En försiktig, vacker poplåt där sångerskan luftigt besjunger ett par sällsynt brunnsdjupa ögon. Den framsynte tastemakern Zane Lowe på Beat 1 hyllade låten och den virala succén var ett faktum. I dag har Billie Eilish över 750 miljoner lyssningar på strömmingstjänster. Allt detta utan att någonsin le på bild.

Nu när Billie Eilish återigen besöker Sverige är det med de tre nya singlarna Lovely, You should see me in a crown och Bitches broken hearts i bagaget. Musiken är fortsatt spröd, mörk och djupt engagerande och Eilishs röst är oerhört vacker, men attityden och de vassa, tidvis skrämmande, texterna visar med önskvärd tydlighet att ålder är det enda hon har gemensamt med andra tonårsstjärnor.

Den 15 februari spelar hon på Kägelbanan och det kan mycket väl vara sista chansen att se henne på en mindre scen.


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Luger.

Besök hemsida