sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

BJ The Chicago Kid [USA]

Soulindränkt R'n'B

Heta BJ the Chicago Kid skapar R’n’B med rötter i klassisk Chicagosoul. Soulindränkt och nostalgiskt, men ändå helt nutida. BJ the Chicago Kid är en av USA:s hetaste R’n’B-artister just nu, och på senaste albumet In My Mind renodlar BJ the Chicago Kid sin soulindränkta R’n’B. Han fortsätter ösa spännande inspiration från sextiotalets soulscen. Skivan är en direkt kärleksförklaring till klassisk Chicagosoul, och den är utgiven på legendariska Motown. Nicholas Ringskog Ferrada-Noli tyckte i sin recension i DN (2016-02- 24) att det är när BJtCK tar upp sin kristna tro som det blir som mest intressant: ”många soulartister har gospelbakgrund, men till skillnad från de flesta har Chicagoungen aldrig försökt lämna sina kyrkliga rötter”.

Med en stadig grund i soul och gospel har trettioettåriga BJ the Chicago Kid avancerat till att bli en av USA:s mest intressanta R’n’B-artister. Hans mogna, själfulla stil har efterfrågats i en lång rad samarbeten. BJtCK har både skrivit låtar åt och sjungit med artister som bland annat Stevie Wonder, Kendrick Lamar, Kanye West, och Mary J. Blige. Det säger något om nivån på denna ”kid” – som inte direkt är något barn längre. Nu är han här för att predika kärlekens nutida gospel i soul- och R’n’B-form.


Presenteras i samarbete med Stockholm Jazz Festival. Med reservation för eventuella ändringar.