sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb / Konsert

Broder John | Ayla – Hoopdiggas Night Out # 1

Två unika konserter & dans

Den 24 november bjuder vi in till en kväll med två unika konserter med Broder John och Ayla, plus DJ’s med matande stroboskop och rökmaskiner, klubb och dans hela natten.

Broder John släppte sent 2016 debuten Cool och etablerade sig direkt som en av Sveriges intressantaste hiphop-akter. Albumet fick lovord från bland annat PSL, Gaffa och Festivalrykten och singeln Vem är du blev en av årets mest delade premiärer på P3.

Med albumet blev vi presenterade för en konceptuell resa genom ett tonårsliv, beskrivet med ett ordtrolleri utan dess like över lika unika produktioner. Skivan skiftar skickligt mellan små och stora känslor, går från lekfullhet till gravallvar medan den hanterar och berättar om klassisk snubbkultur. Nu kommer Broder John till Södra Teatern och Kägelbanan för höstens enda spelning i Stockholm efter en vår och sommar av hyllade spelningar med ★★★★★☆ av Gaffa och 8/10 av Festivalrykten, som även skriver “Det är rakt igenom ett überproffsigt framträdande.”.

Lyssna på Broder John.
Läs Gaffas intervju och Broder Johns egna ord om skivan.
Läs Festivalryktens recension av Broder Johns spelning på Debaser Strand den 13 januari 2017.

Ayla följde nyligen upp 2014s album Ayla Shatz (ink. superhiten Boom) med den fantastiska EPn Loops and Thoughts. På EPn får vi följa med på en skimrande musikalisk resa där Aylas förtrollande röst för oss igenom produktioner som närmast kan liknas vid en sommarnattsdröm. Moderna sounds och arrangemang kombineras med klassisk feeling och old school beats till ett av årets starkaste släpp. Du har säkert hört henne på Lyckliga gatan-tolkningen av Vandraren, och utöver denna har hon en imponerande collaboration-lista med fantastiska släpp från bland annat Cleo, Looptroop Rockers, Embee, Slowface, Konstantin och superremixen av Habz – Backa, för att bara nämna några få. Vi kan nu meddela att Ayla kommer till Södra Teatern och kägelbanan för en exklusiv spelning tillsammans med DJ Eka Scratch.

Lyssna på Ayla – Loops and thoughts.
Lyssna på Aylas intervju med Musikguiden i P3.