sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Cairokee [EGY]

Egyptisk rock som ger friheten en röst

Influerade av Pink Floyd grundades rockbandet Cairokee 2003 och ägnade den första tiden åt att framföra covers på arabiska och engelska. Precis som namnet antyder är Cairokees två stora inspirationskällor hemstaden Kairo och karaoke. Bandets stora genombrott kom först 2011 i samband med den arabiska våren då Kairos gator och torg fylldes med människor som längtade efter demokrati och mänskliga rättigheter.

Kännetecknande för Cairokees sound är att det utvecklas och byter skepnad i samma snabba takt som metropolen Kairo. Bandet består av barndomsvännerna Amir Eid (sång och kompgitarr), Tamer Hashem (trummor), Sherif Hawary (sologitarr), Adam El-Alfy (bas) och Sherif Mostafa (keyboard/klaviatur). Cairokee gillar inte att beskrivas som ett politiskt band samtidigt som de i sin musik inte kan komma ifrån att berätta om den politiska utvecklingen i Egypten. Bandets första hit var Sout El Horeya (Frihetens röst), ett samarbete med sångaren Hany Adel i bandet Wust El-Balad som medverkade i Decemberfestivalen i fjol.

TIPS! Kombinera med konserten med Tarabband på Stora Scen samma kväll och gå på båda konserterna för 220 kr (ord. 300 kr)! Klicka här för att boka kombinationsbiljett.

Foto: Steve Double

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.


Presenteras av Riksteatern. Med reservation för eventuella ändringar.