sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Carl Bagge Quartet 

Jazzagenturen & Friends pt.3

En av svensk jazz mest prominente pianist, Carl Bagge som brukar höras bakom bl.a. Isabella Lundgren, Svante Thuresson, Anne Sofie von Otter, Sarah Riedel för att nämna ett fåtal, släpper nu sin första egna fullängdare med eget komponerade, ’Visitor’Bolero Records.

Inspirationen till musiken har Carl hämtat från några av hans personliga förebilder, och urvalet av dessa har till synes skett enligt slumpen:
“Det är så mycket musik som snurrar i huvet, både det jag tagit med mig sedan barnsben, samt även sånt jag nyligen upptäckt. Med mina kompositioner till detta album ville jag processa denna inspiration ganska direkt och utan att tänka så mycket vad det skulle bli.”

Carl Bagge Quartet är:
Carl Bagge – Piano
Martin Höper – Kontrabas
Adam Ross – Trummor
Jonas Kullhammar – Saxofon

Konserten är en av fyra konserter under festivalen Jazzagenturen.
Jazzagenturen gör sin tredje endagsfestival på Södra Teatern, den första sedan restriktionerna släppt, utan streaming för levande publik!

Under ’Jazzagenturen & Friends’ samlas det bästa svensk jazz har att erbjuda, blandat med spännande up-and-coming-akter på två scener på Södra Teatern. Till ’Kristallen’ har vi skeppat in en fantastisk Steinwayflygel och bjuder på somriga eftermiddagskonserter, och värvar med tungviktare på Stora Scen.

Biljetterna säljs separat till de olika konserterna, men självklart är det välkommet att köpa till flera av dem. Schemaläggningen gör så att du inte riskerar att missa någonting. I entrébaren möter vi vänner och kollegor och trivs tillsammans under en heldag av musik och framföranden i världsklass.   

Hjärtligt Välkomna!

Spelschema sön 12 juni
Carl Bagge Quartet Kristallen 14.00
Sarah Riedel Stora Scen 16.00
Ellas Kapell Kristallen 18.00
Bo Sundström Stora Scen 20.00