sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

CASSANDRA JENKINS

En värmande och detaljrik drömvärld, kantad av lågmäld folkindie

Cassandra Jenkins är egentligen en veteran på folkscenen efter att ha varit turnerande kompmusiker åt bland andra Eleanor Friedberger, Craig Finn, Lola Kirke och Purple Mountains. Men det var då hon klev längst fram på scenen med det egna albumet ”An Overview on Phenomenal Nature” som Jenkins förvandlades till en hyllad sensation.

New Yorkbon Cassandra Jenkins föddes rakt in i musiken och hon började tidigt turnera med familjens band. Som 29-åring EP-debuterade hon och det egenutgivna albumet ”Play Till You Win” möttes av varma recensioner. Men det var ändå som framgångsrik kompmusiker som hon gjorde sig ett namn. Fram till nu.

Då albumet ”An Overview on Phenomenal Nature” släpptes i februari 2021 var det som att vandra rakt in i en värmande och detaljrik drömvärld, kantad av lågmäld folkindie. Tillsammans med studioteknikern Josh Kaufman (The National, The Hold Steady med flera) hade Cassandra Jenkins på bara en vecka sytt ihop en rad löst hållna idéer och teman till en helhet som fortsätter att imponera lyssning efter lyssning. För varje gång albumet sätts på framstår nya nyanser. Därför är det inte så underligt att bland andra Pitchfork stod i kö för att få hylla skivan.

Vi på Södra Teatern gillar säkra och trygga evenemang! Därför ber vi dig observera att du kommer att behöva visa vaccinationsbevis för att komma in på detta evenemang. Vaccinationsbevis gäller efter regeringens beslut för alla inomhusevenemang med mer än 100 besökare från 1 dec. För att säkert delta på evenemanget så ordnar du enkelt vaccinationsbevis via www.covidbevis.se. Vaccinationsbevis gäller för alla besökare över 18 år. Du kommer att behöva visa din biljett, vaccinationsbevis och legitimation för att komma in på evenemanget.