sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

CC Cowboys [NOR] – inställt

Norsk rock när det är som bäst

Tyvärr har konserten med CC Cowboys ställts in. För mer information, kontakta biljettkassan@sodrateatern.com.


Norges rockband nummer 1 håller sig ständigt aktuella och är bland de mest tydligt profilerade norska artisterna i radio- och konsertsammanhang. Sedan slutet av 80-talet har CC Cowboys gett ut ett tvåsiffrigt antal album, som alla har uppnått goda försäljningssiffror och fina recensioner. Bandet fick ”Spellemannpriset” redan 1990 för debutalbumet Blodsbrødre och fram till 1998 adderade de ett jämnt flöde av material. Därefter tog bandet några års paus medan Grønneberg gav ut soloalbum.

2002 var CC Cowboys tillbaka med delvis nya medlemmar i form av Jørn Christensen på gitarr och Per Vestaby  bas. Agne Sæther på trummor har tillsammans med sångaren och låtskrivaren Magnus Grønneberg, varit bestående medlemmar i bandet och utgjort dess identitet.

Bandet fick tidigt det goda ryktet om sig att vara ett av Norges mest hårt arbetande liveband med garanterad hög leverans på scen. Genom åren har CC Cowboys spelat på små så väl som stora scener runtom i hela Norge. 20-årsjubileumet för bandet firades 2010 och uppmärksammades med inte bara ett utan två albumsläpp 2011. Studioalbumet  Innriss, som bland annat fick en femma av Nettavisen och skrivningar så som ”detta är norsk rock i sitt bästa” och ”CC Cowboys bör hålla i minst 20 år till”. Därefter släpptes även ett samlingsalbum vid jul 2011, 40 beste som med full tyngd visade vilken substans och det material CC Cowboys har med sig när dom beger sig ut på turné igen.

Sommaren 2014 spelade CC Cowboys tjugotalet konserter runtomkring Norge och med sin rikliga diskografi riskerar bandet inte att ha brist på material att spela upp för livepubliken. Eller som Magnus Grønneberg själv säger:

”Det är väl snarare ett lyxproblem att vi nästan har för mycket material. Självklart finns det några låtar vi alltid bör ha med, med tanke på publikens förväntningar. Det är alltid någon som önskar att få höra Tigergutt exempelvis och då tänker inte vi göra dom besvikna. När vi åker ut på turné ska vi underhålla vår publik och uppfylla deras önskemål hellre än att spela svårflörtade. Det kan vi vara i studion. Samtidigt finns det alltid utrymme för att lägga till en och annan överraskning i våra live-set”.


Presenteras i samarbete med United Stage. Med reservation för eventuella ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.