sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Courtney Barnett [AUS]

Gravallvarlig, släpig indierock

En av vår tids vassaste låtförfattare stavas Courtney Barnett. Hon har gjort sig känd för sina pladdriga texter, fyllda med kvicka anekdoter som ofta är lika sammanbitna som komiska. Leveransen är alltid gravallvarlig, och med sin släpiga indierock har hon sprängt sig in som en helt unik artist med små medel. Tack vare allt detta har hon genom sin musik börjat kännas som en nära vän, och snart får vi faktiskt komma så nära det bara går – den 3 november kommer Courtney Barnett nämligen till Sverige för en spelning på Kägelbanan.

Med sig har hon det purfärska albumet Tell Me How You Really Feel, som är den rättmätiga uppföljaren till dundersuccén Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit från 2015. Denna gång har den charmiga tonen i musiken fått dystrare drag över sig, och texterna handlar om depression, ilska, frustration och prestationsångest. På sätt och vis är det därför ett rätt tvärt kast mot förr, men precis lika bra. Tell Me How You Really Fell känns som en i raden av många blivande Courtney Barnett-klassiker.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.

Besök hemsida

David August [DEU]

Suddar ut gränsen mellan det verkliga och det fiktiva

Tips!
Konsert

Peaches Christ Superstar

– inställd

Tips!
Konsert / Performance

Judith Owen [GBR]

Jazzig, soulig röst i utsökt fyndiga arrangemang

Tips!
Konsert

Jennie Abrahamson – Reverseries Solo

Avskalat och personligt

Tips!
Konsert