sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Cristina Branco [PRT]

Fadons sofistikerade drottning

Cristina Branco är synonym med sofistikation. Som artist verksam i en stark, konservativ fadotradition presenterar Cristina Branco alltid ett imponerande urval av klassiker och tidlös poesi, omgiven av storartade kompositörer och följsamma, talangfulla livemusiker. Med en karriär som rymmer mer än tio album och hundratals framträdanden över hela världen innehar Branco en sällsam existens mellan det sofistikerade, det traditionella och det innovativa.

Hösten 2016 släpptes det nya albumet Menina, med originalstycken skrivna för Branco av ett brett spektrum kompositörer inom portugisisk musik; Pedro da Silva Martins och Luís Martins (Deolinda) och Mário Laginha, med texter signerade Kalaf (Buraka Som Sistema) och den välkände författaren António Lobo Antunes.

Precis som i livesättningen, spelades albumet in med en trio bestående av Bernardo Moreira (kontrabas), Luís Figueiredo (piano) och Bernardo Couto (portugisisk gitarr).

Läs mer: Cristina om Stockholm och världens vackraste folk


Med reservation för eventuella ändringar.