sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Daniela Rathana

Under de senaste åren har hon delat scen med artister som Oskar Linnros, Zara Larsson, Seinabo Sey och Kent. Nu tar Daniela Rathana klivet ut i rampljuset – som soloartist med debut-EP:n ”Halva vägen fri”.

Med sina dagsboknära texter och ett alldeles eget sätt att föra samman pop, soul och en rad andra influenser är den här stjärnan ett av landets just nu mest spännande namn.

Danielas uttryck innehåller lika delar ostoppbar naturkraft, som känslan av en stilla viskning mellan två nära vänner – en elektrisk dynamik som präglar berättandet. I höstas släpptes första smakprovet i form av singeln ”Efterlyst” som premiärspelades i programmet Luuk & Hallberg. Tillsammans med det inledande självbiografiska spåret ”Rathana”, förföriska ”UT!”, nya singeln tillika kärleksförklaringen ”Hatar dig” och vemodiga ”Det blir så fel ibland” – är Halva vägen fri bara början på Daniela Rathanas musikaliska resa.

Med Oskar Linnros i spetsen som A&R och exekutiv producent har Daniela skrivit och skapat EP:n med producenten MASAKA och rapparen Prins Daniel. Även nya stjärnskott som Kerstin Ljungström, Fanny Hultman och Elias Kapari har bidragit, allt inspelat i Dundra Studios i Stockholm. ”Halva vägen fri” släpps i ett nytt samarbete mellan Dundra och Universal Music.

Du ser henne live i Klubben på Södra Teatern lördag den 7e mars kl 00:00.