sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

David August [DEU]

Suddar ut gränsen mellan det verkliga och det fiktiva

I en tid präglad av elektronisk musik och igenkännbara hits vill David August i stället göra varje stund unik. Med improvisation som musikalisk kärna, skapar den tyske 28-årige producenten verk som suddar ut gränsen mellan det verkliga och det fiktiva – mellan två extrema motpoler som tvingas ihop.

Klassiskt skolad och bosatt i Italien ger han upphov till ett sound som känns lika antikt som nyskapande, där varje ton eller melodi känns som ett nytt andetag. På skiva låter det som något från en svunnen tid, live blomstrar det ut i dansmusik som drar minnet till legendarer som Nils Frahm och Nicolas Jaar. Den 23 november kommer David August till Sverige för en spelning på Kägelbanan.

Rankad som 2014 års fjärde bästa liveakt av den inflytelserika elektroniska hemsidan Resident Advisor har David Augusts karriär lyckats sprida sig över hela världen genom just liveframträdanden och sitt säregna sound. Med en finkänslighet för detaljer och ett öra för unika och oförutsägbara melodier ger August oss soundtracket till den soliga förfesten såväl som småtimmarnas efterfester. Med 2013 års debut Times satte han sig själv på kartan, med årets DCXXXIX A.C. upplöser han alla förväntningar och motstår all kategorisering.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.

Bubbelbrunch med livemusik

Bossa nova – sip sip hurray!

22 sep kl 11:00

Mosebacke Etablissement

Konsert / Övrigt

Djurparken

Gruppens enda officiella framträdande 2018

22 sep kl 22:00

Södra Bar

Klubb / Konsert

Bubbelbrunch med livemusik

Jazz – en riktig Södranklassiker!

23 sep kl 11:00

Mosebacke Etablissement

Konsert / Övrigt

Bubbelbrunch med livemusik

Bossa nova – sip sip hurray!

29 sep kl 11:00

Mosebacke Etablissement

Konsert / Övrigt