sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Death Grips [USA]

Första spelningen i Stockholm

Hiphop- och punkexplosionen Death Grips äntligen på svensk mark. Den unisont hyllade trion tar med sig ett av fjolårets mest omskrivna album för sin allra första spelning i Stockholm. Rödmarkera den 2 juni i kalendern – platsen är Mosebacketerrassen. På scen hittar vi Death Grips, Black Lips och Jessica Winter som skapar en sommarkväll vi sent kommer att glömma.

Trion bestående av trummisen Zach Hill, keyboardisten Andy Morin och rapparen Stefan ”MC Ride” Burnet är själva definitionen av genreöverskridande musik. Deras experimentella  käftsmäll till hiphop är lika mycket punk och spoken word som industri, men framförallt är det samma energi och frenesi som de svettigaste av hardcore-spelningar. Det är i livesammanhang som trion exploderar, på scen kan nämligen allt hända. Det är också just det som kännetecknat bandets oförglömliga spelningar. Vi minns alla den där kvällen på Way Out West för några år sedan. Med en ännu större fanbase, fler album i ryggen och ljudbilder som får sirener att framstå som vaggvisor är det dags att skruva upp volymen igen.

Garagerockarna Black Lips gör även de en efterlängtad Sverigespelning. Kvartetten från Atlanta hör till genrens pionjärer där skitiga gitarrer, solkyssta melodier och psykedeliska influenser kokas ned till oemotståndlig dekadens. Singlar som Bad Kids och boogie-klingande Veni Vedi Vici har redan nått kultstatus i garage- och punkkretsar. Och de som sett Black Lips vet också att de är ett av världens bästa liveband.

Jessica Winter är fortfarande en opolerad diamant, men som hon glimrar. Från en studio i Brixton förenar hon Skepta med Barbara Streisand. Det är beats, cloud rap, techno och grime som varvas i en mixer. Ut kommer Jessica Winter, en ny musikalisk kraft som knappt presenterat sig, men som redan gjort utsålda spelningar i både Berlin och Paris. Nu är det dags att addera Stockholm.


Presenteras i samarbete med Woah Dad. Med reservation för ändringar.

Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen

Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering: Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.