sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Dermot Kennedy [IRL]

En av Europas mest spännande unga artister

Support: Sam Fender [GBR]

Den irländske singer-songwritern Dermot Kennedy har under det senaste året trätt fram som en av Europas mest spännande unga artister, och har varvat storstreamande singlar med utsålda livespelningar runt om i världen. Den 26 januari kan vi stolt välkomna honom till Kägelbanan för hans första Sverigebesök.

När Dermot Kennedy debuterade 2015 handlade det om renodlad singer-songwriter-folk med Kennedys makalösa röst och lyrik i fokus, men i stället för att titta bakåt har Kennedy ständigt utvecklat sitt sound. Med influenser från r’n’b, hiphop och electronica har han jämförts med artister som James Blake, James Vincent McMorrow och Bon Iver på sina senaste alster. Under det senaste året har 25-åringen från Dublin etablerat sig med stormsteg, och hyllningarna har strömmat in från storheter som Beats 1s Zane Lowe – trots att han bara släppt några singlar och en EP lyssnar över två miljoner människor på hans musik varje månad via Spotify.

Dermot Kennedys debut-EP Doves & Ravens släpptes i våras och uppföljarsingeln Moments Passed, som anlände i mitten av september, är bara ytterligare en hållplats på Dermot Kennedys resa mot världsdominans. Den 26 januari gästar han oss på Kägelbanan – räkna med att han snart spelar på betydligt större scener än så.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.

Besök hemsida