sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Devin Townsend [CAN]

En av metalvärldens mest betydelsefulla personer

Devin Townsend har startat och medverkat i fler viktiga band och projekt än vad andra bara kan drömma om. Det är en mångsidig och talangfull multitalang som har varit en av de mest betydelsefulla personerna i metalvärlden från 1990-talet fram till i dag.

Det enda som har varit konstant i Devin Townsends långa karriär är: förändring. Från Steve Vais Sex & Religion (1993) som Townsend frontade, till ikoniska soloskivan Terria (2001), till multitalangens country rock-skiva Casualties of Cool (2014) till det fantastiska albumet Transcendence (2016) och det senaste släppet Ocean Machine; Live at the Ancient Roman Theatre Plovdiv (2018) – har Devin Townsend en diskografi som liknar ingen annans.

Efter att Devin Townsend Project lades ned tidigare i år satsar Devin Townsend helt och hållet på nästa steg i den imponerande karriären – albumet Empath som släpps 2019 via HevyDevy Records/InsideOut Music.

Den 31 mars får vi se en av rock- och metalvärldens viktigaste personer på en scen i Sverige igen. Södra Teatern är platsen – och det lär bli något alldeles speciellt.


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Live Nation.