sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Dia Psalma

Svenska punklegender

Det svenska punkbandet Dia Psalma bildades 1993 ur askan av det numera legendariska punkbandet Strebers, ursprungligen från Strängnäs. Musikaliskt är de en fusion av klassisk punk och hårdrock, ibland med tydliga folkmusikinfluenser och direkta texter på svenska som berör, ofta om tunga ämnen och svåra livsfrågor.

Dia Psalma debuterade i februari 1994 med storsäljaren och fullängdaren Gryningstid. Med låtar som Tro rätt, tro fel, Hon får och Emelie var succén ett faktum; bandet blev Grammis- och Rockbjörnsnominerat och albumet i sig sålde guld. Intresset för Dia Psalma var nu enormt. Bandet hann släppa tre album och några singlar till innan de till slut upplöstes år 1997.

I januari 2006 tillkännagav Dia Psalma en återförening. De spelade under året på ett gäng festivaler och åkte i samband med releasen av femte studioalbumet Djupa skogen ut på en Sverige-turné under hösten. Skivan vann 2007 pris för årets bästa punk/hardcore-skiva på Swedish Metal Awards.

2009, två år senare, släppte bandet Re Voltare; ytterligare ett album som belönades vid Swedish Metal Awards för tidigare nämnda kategori.

Den 16 mars 2010 meddelande Dia Psalma ännu en gång att de skulle lägga ner, en gång för alla, via bandets Facebook- sida och gav samma år en avslutningskonsert på Debaser i Stockholm som skulle bli den sista. I 2014 hände däremot något. Bandet meddelade att de skulle återuppstå för en exklusiv spelning och en ny video till Emelie från debutalbumet spelades in samma år.

All positiv respons och det stora intresse som Dia Psalma åter igen möttes av, gjorde att de bestämde sig för att börja spela ihop igen och har sedan dess synts till på olika scener och i olika sammanhang.

Under 2016 turnerade Dia Psalma med Asta Kask och De lyckliga kompisarna i samband med firandet av tidningen Close-Up’s 25-års jubileum.

2017 gjorde bandet en bejublad och utsåld konsert på Klubben, Fryshuset i Stockholm. Under 2018 har de fortsatt att spela runt om i Sverige och i Norge och än är inte sagan slut …

Dia Psalma är:

Micke ”Ulke” Johansson
Ztikkan Blomberg
Pontus Tahir
Stipen Karlsson

Support:

Joseph Tholl
Horndal