sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb / Konsert

Diaspora Nights 001 pres. Ramriddlz [CAN/EGY], MACKY [SWE/TUN] + secret guest

RAMRIDDLZ / MACKY / NINO / WASIMA / FLER TBA

DIASPORA NIGHTS är en klubbkonsert-serie arrangerad av TUKIO & LUGER där huvudfokuset ligger i att skapa ett unikt rum för att hylla kulturen i Sverige som formats av olika diasporor. Varje DIASPORA NIGHT kommer att hylla olika regioner i världen som på något sätt format och förändrat det Sverige som vi lever i i dag.

Kvällens hyllning kommer att gå till Mellanöstern och Nordafrikansk kultur. Samtliga akter denna kväll – från DJ’s till artister – kommer att ha en koppling till dessa länder med en touch från det västerländska landet som man nu lever i. Alla akter på scen är även så kallade third culture kids vilket innebär att man växt upp i ett land som inte någon av ens föräldrar har växt upp i.

Inkorporeringen av dessa två kulturer har ofta setts som en nackdel och skapat mellanförskap samt identitetsfrågor i diasporan, men denna kväll är det tänkt att vända den unika ihopslagningen som en fördel, genom kultur som en förenare.

Kvällens 250 första gäster kommer att välkomnas med en falafel-bite serverad av FALAFELBAREN. Dekoren för kvällen skall stimulera samtliga mänskliga sinnen för att på så sätt skapa en unik och magisk stämning i Kägelbanan. Kom och ät en bit mat, känn på den handvävda persiska mattan eller rök vattenpipa bredvid som vännerna blossar på en cigg i rökrutan medan du hör tonerna från DIASPORAN.

RAMRIDDLZ  [CAN/EGY]

Ramy Abdel-Rahman, även känd som RAMRIDDLZ är en kandadensisk artist med egyptisk härkomst. Hans debut EP, P2P fick ett stort genomslag som korsade nationella gränser. Sommaren 2015 släppte DRAKE en remix på RAMRIDDLZ låt Sweeterman och hans fanbase växte exponentiellt. Efter släppet så har RAMRIDDLZ tourat över hela världen, släppt sitt debutalbum Sweeter Dreams och jobbar för tillfället på sitt nya projekt som skall släppas 2018.

MACKY [SWE / TUN]

Macky är en 20-årig rappare från Skarpnäck med tunisisk bakgrund. Med endast två låtar släppta har han lyckats etablera sig som en av de hetaste nykomlingarna på scenen. Debutsingeln Vinterdepress har drygt två miljoner spelningar på YouTube och Spotify på endast 2 månader.
När kvällen har börjat värmas upp till melodier från 70- och 80-talets Mellanöstern & Nord-Afrika av Cheb Nino börjar vi förflytta oss mot nutiden och Diasporan.

Macky nämner bland annat förorter i Marseille i sina texter – där en stor del av tunisiska diasporan bosatt sig – samt använder unika melodier som delvis inspirerats av arabisk popmusik. Detta blir ett unikt framträdande av en ung komet i den svenska rapscenen. Det utlovas dessutom en uppföljare till succé-debuten Vinterdepress.

DJ:s

NINO [SWE/LIB/SYR]
WASIMA [SWE/MOR]

!WARM UP AKTER TBA!

Besök på Facebook