sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

DJ Shadow [USA]

Samplingsperfektion och musiknörderi på hög nivå

Warm-up dj:s 19.00.
DJ Shadow på scen cirka 21.00.


Ända sedan hans debutalbum Endtroducing….. vände upp och ner på både den samtida dans- och hiphopscenen har DJ Shadow varit en av dj-världens mest respekterade och hyllade personer. Genom att kombinera lysande teknik med samplingsperfektion och musiknörderi på hög nivå var DJ Shadow, eller Josh Davis som han egentligen heter, med och definierade hur den andra halvan av 90-talet lät.

Förra året fyllde Endtroducing….., som bland annat har hyllats som 90-talet bästa album och en av de senaste 50 årens viktigaste skivor, 20 år. Då passade DJ Shadow även på att släppa hans femte fullängdare The Mountain Will Fall, där han samarbetade med bland andra Run The Jewels.

The Mountain Will Fall tog sig hela vägen upp till den amerikanska danslistans förstaplats och med det i ryggen kommer mästerlige DJ Shadow nu till Stockholm och Kägelbanan.


Presenteras i samarbete med FKP Scorpio. Med reservation för ändringar.

Besök hemsida