sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

DJ SHADOW: Our Pathetic Age Tour

DJ Shadow från Kalifornien är kanske den mest tongivande artisten inom experimentell instrumental hiphop. 10 juni tar han över Mosebacketerrassen!

Biljetter tillgängliga fredag 13/3 kl 10:00

Josh David – aka DJ Shadow – är känd för sin tekniska samplingsperfektion kombinerat med musiknörderi på hög nivå och har varit aktiv i över 30 år. Han satte igång redan i slutet på 1980-talet och ända sedan det stilbildande debutalbumet ”Endtroducing” från 1996 vände upp och ner på både den dåtida och samtida dans- och hiphopscenen har DJ Shadow varit en av dj-världens mest respekterade och hyllade personer. Faktum är att ”Endtroducing” så småningom kom med i Guiness Rekordbok som det första helt samplade musikalbumet. DJ Shadow är också känd för sin enorma skivsamling, upp emot 60 000 skivor finns i hans ägo.

Genom att kombinera just teknik med samplingsperfektion och musiknörderi på hög nivå var DJ Shadow med och definierade samt lade grunden för hur hela genren låter idag.

Dessutom fortsätter han att vara aktuell. Så sent som hösten 2019 kom albumet ”Our Patethic Age”. Ett album han själv beskriver som sitt största och mest ambitiösa album någonsin.