sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

DRAGSHOW

En nära döden-upplevelse av och med Robert Fux  

Abyss apokalypso! Den hyllade skådespelaren och dragartisten Robert Fux är som besatt och bjuder på en spiritistisk seans utan motstycke. I denna gotiska monologmusikal hämtar han inspiration från barndomens böcker, skräckromantik, västgötska kyrkor och NK’s sminkavdelning. Ur sitt inre manar han fram en kavalkad av gestalter som alla kräver sin plats och vill ta ton till specialskriven musik av Calle Rasmusson, inspelad av Bohuslän Big Band – Vara Konserthus internationellt uppskattade storband. Det blir en mörkt glittrande lovsång och ett skri från andra sidan till krönta egon, fallna själar, billiga mascaror och tidens förgänglighet. Idag Drottning, imorgon död! 

Robert Fux är skådespelare och dragartist och tillhör den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater. Han har uppmärksammats i ett flertal kritikerrosade monologer, däribland ”Orlando”, ”Ansvaret är vårt/Tingsten” och senast ”Ned med vapnen!”. Under perioden 2020 – 2021 är han Artist in Residence på Vara Konserthus och leder även dragpodden ”Drottningmötet”. 

På scen: Robert Fux  
Manus, kostymdesign, mask och scenografi: Robert Fux  
Komposition: Calle Rasmusson   
Inspelad musik: Bohuslän Big Band   
Showöga: Hans Marklund   
Dramaturg: Stefan Ingvarsson   
Ljuddesign/Ljudtekniker: Pär Gardenkrans   
Ljusdesign: Michael “Igge” Karlsson  
Specialsömnad: Lecoha   
Foto: Klara G  
Layout: Kristin Nyberg  
Poddproduktion i föreställning: Novel Studios  
Producent: Birna B. Wallin för BohmBohmRoom och Ida Jarlgren för Vara Konserthus

Produktionen är framtagen under Robert Fux tid som Artist in Residence på Vara Konserthus 2020-2021. 

 

Vi på Södra Teatern gillar säkra och trygga evenemang! Därför ber vi dig observera att du kommer att behöva visa vaccinationsbevis för att komma in på detta evenemang. Vaccinationsbevis gäller efter regeringens beslut för alla inomhusevenemang med mer än 100 besökare från 1 dec. För att säkert delta på evenemanget så ordnar du enkelt vaccinationsbevis via www.covidbevis.se. Vaccinationsbevis gäller för alla besökare över 18 år. Du kommer att behöva visa din biljett, vaccinationsbevis och legitimation för att komma in på evenemanget.