sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Dungen

Ta Det Lugnt 2004-2019 på Mosebacketerrassen

Biljettsläpp fredag den 8 mars, klockan 10.00.

I rent vredesmod efter debutalbumets ljumna recensioner spelade Gustav Ejstes och hans bandmedlemmar in i en sommarstuga i Småland, och den 21 juni 2004 släpptes Ta Det Lugnt, ett album som skulle ge “före och efter” en helt ny betydelse i psych­rock världen.

När den gavs ut var det inte längre någon som tvekade på bandets kapacitet; den här skivan var oemotståndlig för en hel värld, även om de inte förstod ett ord Gustav sjöng.

15 år har gått sedan Ta Det Lugnt släpptes och den omnämns fortfarande som ett av de mest inflytelserika albumen i modern musik.­ Tame Impala, Deerhunter och Unknown Mortal Orchestra är bara några av musikerna som anger den som en absolut milstolpe.

Denna sommaren kommer Dungen, för första gången, framföra Ta Det Lugnt i sin helhet – den 18 juni på Mosebacketerrassen.


Presenteras i samarbete med LiveNation. Med reservation för ändringar.

Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering: Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.