sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Efterklang

Återvänder med sitt femte studioalbum

Efterklang är tillbaka. Sju år efter deras senaste album är den hyllade danska trion på nytt aktuella. Den 20 september släpps deras femte studioalbum Altid Sammen. Och med det i ryggen återvänder de äntligen till Sverige.

Ända sedan 2004 års debut Tripper har Efterklang varit konstant hyllade för sin experimentlust. Altid Samman utgör inget undantag. Det är ett lika djärvt och ambitiöst album som föregångaren Piramida. Men den här gången har trion gjort en kreativ U-sväng genom att väva in barockinstrumentering i bandets luftiga och djupa ljudbild.

Efter att ha turnerat med Piramida tog Efterklang egentligen en paus. Men Casper Clausen, Mads Brauer och Rasmus Stolberg fortsatte ändå att arbeta ihop – fast med andra projekt. Tillsammans med kompositören Karsten Fundal skrev de operan LEAVES, The Colour Of Falling. De passade även på att starta ett helt nytt band: Liima.

Men det var ett annat sidoprojekt – då de bjöds in av den belgiska ensemblen B.O.X för en gemensam konsert – som fick trion att börja arbeta som Efterklang igen. De blev inspirerade av sättet som B.O.X placerar orkestrering hämtad från barocken i en helt ny kontext. Inspirationen växte sedan till att utgöra grunden som nya Altid Sammen vilar på.

En lång väntan är snart över. Först ny skiva, sedan blir det tre nya högtidsstunder då Efterklang kommer till Sverige.


Presenteras i samarbete med FKP Scorpio. Med reservation för ändringar.