sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Emil Jensen

Världens bästa Emil äntligen på Mosebacketerrassen

I slutet av förra året gjorde Emil Jensen hela tio bejublade föreställningar på Södra Teatern. Och nu kommer han tillbaka för en unik sommarkväll på Mosebacketerrassen, konsertplatsen med Stockholms vackraste utsikt.

– Det blir favoritlåtar från alla mina album, favorit-spoken word och dikter från mina böcker. Kanske dyker det upp en eller annan favoritgäst från alla de artistsamarbeten och kärleksduetter jag gjort genom åren. Och så blir det förstås en del helt nyskriven samhällssatir också. Det blir som ett knytkalas. Eller en buffé. En fräsch knytbuffé helt enkelt, klargör Emil Jensen.

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd. Han har fått Frödingpriset, flera miljöpriser, nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage och senast fick han Evert Taube-priset för sitt låtskrivande.

Han har gjort en hel sommarturné per cykel, som en personlig och konkret manifestation för hållbar utveckling. Han hörs regelbundet i Sveriges Radio – som kåsör i ”Godmorgon, världen!” och återkommande i ”Tankar för dagen” och hans Sommarprat och Vinterprat är bland de mest hyllade någonsin. Emils liveframträdanden är just som sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga mellansnack och samhällssatir, humor och allvar, i en helt egen blandning. ”Smal scenkonst om feta problem” som Emil själv beskriver det som.

Senaste åren har Emil gjort samarbeten med en rad artister som Klara Söderberg från First Aid Kit, Familjen, Iiris Viljanen, Ane Brun och nu senast Melissa Horn, här i en inspelning av låten Radioaktivitet från Allhelgonakyrkan i Stockholm.

Några pressröster från den senaste föreställningen ”En gemensam galning”:

”Världens bästa Emil Jensen trollband publiken. Showen är oändligt mycket mer än bara en konsert. Tur att han till skillnad från Karlsson på taket har självironi” – Ystad Allehanda

”Emil Jensen briljerar i sina monologer” – Göteborgsposten

”Med stil och humor sprids en känsla av gemensamhet till alla som är ensamma, galna eller både och. Trots många skratt och en briljant nyanserad humor är källan till det roliga något som är djupt allvarligt” – Sydsvenska Dagbladet


Presenteras i samarbete med United Stage. Med reservation för ändringar.

Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen

Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering: Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.